Platschef till Mekanotjänst i Ljusdal

Mekanotjänst styrka är att tillsammans med kunden utveckla kostnadseffektiva och långsiktiga produktionslösningar allt ifrån tillverkning av enkla produkter till komplexa systemleveranser. Vi är cirka 130 anställda och omsätter cirka 200 miljoner kronor med produktionsenheter i Järvsö och Ljusdal. Många av våra samarbetspartners är världsledande inom telekom, elektronik, medicinteknik och verkstadsindustri. Mekanotjänst verkar för långsiktiga relationer och gör allt för att leverera lösningar av högsta kvalitet och konkurrenskraft.

Brinner du för tillverkning? Är du en erfaren ledare som har en naturlig fallenhet för att skapa engagemang, delaktighet och utveckling med ditt team? Då är det dig vi söker.

Rollen som platschef innebär att du leder och utvecklar verksamheten framåt. Du ansvarar för att säkerställa leveransprecision, kvalitet, säkerhet och produktivitet. I din roll som platschef kommer du att ansvara för att förbättra, utveckla och kvalitetssäkra produktionsprocesser tillsammans med våra förbättringsledare och teamledare inom rörbockning, svetsning, shunt och montering. Verkstaden bedriver dagskiftsarbete, där fem tjänstemän och 22 kollektivanställda arbetar. Du leder morgonmöten, veckomöten och håller i resultatpresentationer. I din roll ansvarar du för personal, fortlöpande kompetensutveckling, arbetsmiljö och verksamhetens budget.

Du jobbar aktivt med att säkerställa kvalitetsarbete och att verksamheten följer givna policys, lagar och förordningar. Mekanotjänst arbetar med Lean och 5S i sitt operativa arbete och en del i tjänsten innebär att stötta förbättringsledarna i utvecklingen av dessa metoder. Du är aktivt delaktig i att effektivisera och driva tillverkningsprocessen framåt. Det ligger också i ditt ansvarsområde att arbeta med uppföljning av nyckeltal och statistik, avvikelser och rapportering. Du strävar mot att leverera ledningens och företagets uppsatta mål. Du driver och ansvarar för den dagliga verksamheten, rapporterar direkt till företagets VD och sitter med i koncernens ledningsgrupp.

Vem är du?
Du har förmågan att bygga team, utveckla människor och skapa engagemang. Vi har ett bra arbetsklimat på vårt företag och hög trivselfaktor, så det är viktigt att du som person är ödmjuk och engagerad. Vi tror att du har en teknisk utbildning på högskolenivå eller förvärvat motsvarande kunskaper från yrkeslivet. För att klara av rollen här hos oss ska du ha erfarenhet från verkstadsindustri och det är meriterande om du har kunnande inom mekanisk tillverkning. Du har också en god ekonomisk förståelse och har lätt för att se ekonomiska samband. Du är affärsmässig, initiativtagande och kan växla mellan strategiska och operativa frågor och uppgifter. Vi tror också att du har tidigare erfarenheter av ledningsgruppsarbete.

Vi lägger stor vikt på dig som person.

Vi erbjuder dig
Något vi är väldigt stolta över är den goda stämningen som finns i verksamheten och den raka och ärliga kommunikationen som råder, där alla ansvarar för att bibehålla god stämning och en bra arbetsmiljö. Du kommer få arbeta med kunniga medarbetare som jobbar med ett stort förtroende och egenansvar. Hos oss är alla är lika viktiga och lika mycket värda.

Ansökan och kontaktperson
Du söker tjänsten genom att registrera dina kontaktuppgifter och laddar upp ditt CV (innehållande personligt brev och meritförteckning). Sök så snart som möjligt då vi arbetar med löpande urval. Sök senast 9 oktober. Om du har frågor om tjänsten, kontakta gärna rekryteringskonsult Rosmari Hagström på rosmari.hagstrom@jeffersonwells.se eller via 073-028 70 40 .

Vi ser fram emot din ansökan!

Mekanotjänst är ett tillverkningsföretag med effektiv produktion inom avancerad tunnplåts-, rör- och skärande bearbetning med kompetens och erfarenhet att leverera kompletta mekaniklösningar i världsklass. Samtliga kunder och branscher har högt ställda krav på kvalitet, leveranssäkerhet och kostnadseffektivitet vilket driver Mekanotjänsts kunskap och utveckling inom mekanisk tillverkning framåt.