Planerings- och Inköpsassistent

Vi behöver förstärka på vår avdelning för planering och hemtagning. Tjänsten Planerings- och Inköpsassistent är en ny, bred roll på Mekanotjänst och kommer att innehålla arbetsuppgifter inom produktionsplanering, ordermottagning och inköp.

Arbetsuppgifterna inom produktionsplanering och ordermottagning består av planering och bevakning av produktionen för att säkerställa att den är effektiv och i nivå med de aktuella produktionsbehoven. Du frisläpper produktionsorder, svarar på beställningar och håller kontakt med kunderna för att säkerställa att leveranser sker i tid.

Inom inköp består arbetsuppgifterna av att hantera materialförsörjning till produktionen genom effektiva inköp och inleveranser av material och tjänster. Du har daglig kontakt med leverantörer och samarbetar nära med kollegor inom planeringen och produktionen för att säkerställa leveransbevakning och materialplanering. Prognoshantering och leveransplaner till särskilda leverantörer är också en del av din roll.

Till rollen som Planerings- och Inköpsassistent söker vi dig med tidigare erfarenhet av produktionsplanering, orderhantering eller beredning samt operativt inköp. Du har god förståelse för inköpsprocessen och logistikflöden, är noggrann och strukturerad med ett naturligt driv. Du tar gärna initiativ och är orädd för att hitta nya lösningar. Relevant utbildning inom inköp, logistik eller teknik är önskvärt. Erfarenhet inom tillverkningsindustrin och kunskaper i Monitor Affärssystem och Microsoft Excel är meriterande. Som person är du affärsmässigt driven, serviceinriktad, en lagspelare och sprider positiv energi bland dina kollegor.

På Mekanotjänst tror vi på att utvecklas tillsammans, och det finns goda möjligheter till intern utbildning och karriär inom bolaget. Vi värdesätter ett aktivt och engagerande ledarskap, och det är viktigt för oss att alla mår bra på jobbet och ser sig som en del av helheten.

Frågor om tjänsten hänvisas till Roine Eriksson, teknikchef 070-670 71 66

Maila din ansökan till rekrytering@mekanotjanst.se

Mekanotjänst är ett tillverkningsföretag med effektiv produktion inom avancerad tunnplåts-, rör- och skärande bearbetning med kompetens och erfarenhet att leverera kompletta mekaniklösningar i världsklass. Samtliga kunder och branscher har högt ställda krav på kvalitet, leveranssäkerhet och kostnadseffektivitet vilket driver Mekanotjänsts kunskap och utveckling inom mekanisk tillverkning framåt.