Mekanotjänst får nya ägare

Pressrelease 2021-12-15

Mekanotjänst får nya ägare

Efter 45 år som ägare till Mekanotjänst tar grundaren Christer Fransson ett steg tillbaka och fem anställda med vd:n Jens Christensen i spetsen förvärvar samtliga aktier i företaget.
– Vi är otroligt stolta och ödmjuka inför uppgiften att fortsätta utveckla den verksamhet Christer framgångsrikt drivit, säger Jens Christensen.

Christer Fransson grundade Mekanotjänst på Kungsholmen i Stockholm 1976, men när familjen flyttade hem till Järvsö kort därefter var den ena sidan av flyttbussen fylld med möbler och den andra med företagets maskiner.
– Allting började som ett traditionellt enmansföretag där jag jobbade främst på kvällar och helger vid sidan om mitt vanliga jobb, säger Christer.

I Järvsö anställdes sedan företagets första medarbetare samtidigt som en nedlagd bilverkstad köptes in för verksamheten och det dröjde inte många år innan ett kommunalt industrihus på samma ort förvärvades. I det området har företaget också expanderat fram till idag. Den största utvecklingen i företagets 45-åriga historia skedde under 1990- och 2000-talet då företaget gick från 15 till 100 anställda.
– Det var hög efterfrågan på den typ av tjänster vi erbjöd, mekanisk tillverkning av produkter på uppdrag av andra företag, och det var anledningen till att verksamheten expanderade kraftigt under den tidsperioden, säger Christer Fransson.

Mekanotjänst är i dag en av Ljusdals kommuns största arbetsgivare med 130 anställda och en omsättning på 175 miljoner kronor verksamhetsåret 2021.
– Den här utvecklingen kunde jag givetvis aldrig drömma om när jag började ensam på Kungsholmen, men det har varit en otroligt rolig, intressant och lärorik resa. Jag är väldigt tacksam gentemot alla människor, både kunder och medarbetare, som jag haft kontakt med under åren.

Mekanotjänsts nya ägare Jens Christensen, vd, Emil Svedman, marknadschef, Roine Eriksson, teknikchef, Fredrik Hedman, produktionschef och Per Perjans, ekonomichef, har alla lokal anknytning och bra inblick i företaget.
– Det känns väldigt bra och jag tror att det kommer att gå bra för de nya ägarna. Företaget kommer att fortsätta utvecklas positivt med de nya ägarna som både känner verksamheten och varandra väl.
Christer Fransson kommer att sitta kvar i Mekanotjänsts styrelse och kan stolt se tillbaka på en framgångssaga från starten 1976.

Jens Christensen blickar framåt som ny ägare mot nya spännande tider.
– Vi ser fram emot att fortsätta utveckla företaget och kommer investera i nya maskiner och fler medarbetare under 2022. Vi har gjort stora satsningar och förbättringar de senaste åren, vilket skapat fler och större affärer, och jag tror att vi bara sett början på en fortsatt stark utveckling, säger Jens.

För ytterligare information
Jens Christensen
VD Mekanotjänst
+46 706 70 76 29
jens.christensen@mekanotjanst.se

Mekanotjänst är den naturliga samarbetspartnern till framgångsrika industriföretag. Med modernt utrustade produktionsanläggningar erbjuds kompetens, kapacitet och erfarenhet inom mekaniktillverkning innefattande laserskärning, skärande bearbetning, rörbearbetning och montering av avancerade produktsystem. Mekanotjänst styrka är att tillsammans med kunden utveckla kostnadseffektiva och långsiktiga produktionslösningar allt ifrån tillverkning av enkla produkter till komplexa systemleveranser. Merparten av Mekanotjänsts samarbetspartners är världsledande inom ett flertal branscher såsom maskintillverkning, elektronik, medicinteknik och verkstadsindustri. Samtliga kunder och branscher har högt ställda krav på kvalitet, leveranssäkerhet och kostnadseffektivitet vilket driver Mekanotjänsts kunskap och utveckling inom mekaniktillverkning framåt.

Nya ägarna

Namn: Jens Christensen.
Ålder: 43.
Yrke: VD.

Namn: Emil Svedman.
Ålder: 40.
Yrke: Marknadschef.

Namn: Roine Eriksson.
Ålder: 50.
Yrke: Teknikchef.

Namn: Fredrik Hedman.
Ålder: 38.
Yrke: Produktionschef.

Namn: Per Perjans.
Ålder: 36.
Yrke: Ekonomichef.