Plåtbearbetning

Mekanotjänst utför de flesta typer av plåtbearbetning och har modern utrustning för stansning, laserskärning, kantpressning, excenterpress och svets. Mekanotjänsts styrka är att med bredd, kompetens och lång erfarenhet kunna leverera avancerad plåtbearbetning kostnadseffektivt.

Hög konkurrenskraft och ständiga förbättringar

Mekanotjänst levererar allt från avancerade aluminiumplåtprodukter med hög precision för telekomindustrin till kraftigare plåtdetaljer som klarar hård belastning i till exempel off-shore- och fordonsindustrin.

Mekanotjänst möter krav på renhet, precision och hållfasthet som ställs i olika marknadssegment. Kostnadseffektivitet uppnås genom optimerad produktion med bland annat nesting och obemannad körning. Vidare tillämpas LEAN och företaget arbetar ständigt med att förbättra tillverkningsprocesserna för att optimera tillverkningen, minimera materialspill och onödigt arbete i produktionskedjan.

Stansning
Laserskärning
Kantpressning
Excenterpressning
Max bearbetningsyta: 1500 x 3000 mm
Max tjocklek: 20 mm
Material: Aluzink, Stålplåt, Aluminium, Rostfritt,

Svetsning

Mekanotjänst utför certifierad svetsning i de flesta material och med de metoder och utrustningar som uppfyller ställda krav på utseende, hållfasthet och lägsta totalkostnad. Mekanotjänst har produktionstekniker som optimerar tillverkningsprocessen för svetsning såväl som för efterföljande moment.

Svetsade produkter förekommer i många branscher med höga krav på renhet, täthet och trycktålighet. Mekanotjänst levererar allt från enkla svetsade komponenter och produkter till större komplexa konstruktioner till både tyngre och lättare industri. Kvalitetssäkrad svetsning och lödning utförs med metoderna MAG, TIG och punktsvetsning samt mjuk- och hårdlödning i allt från tunnplåt till tyngre konstruktioner.
Säkra processer garanterar en kvalitetssäkrad tillverkning med möjlighet till materialsärkring, spårbarhet och tredjepartskontroll.

MIG-, MAG-, TIG- och punktsvetsning
Mjuk- och hårdlödning
Material: stål, rostfritt, aluminium, koppar, mässing

För mer information eller bokning av ett besök